pátek 15. srpna 2008

Den desátý, 15.8.2008

Dnešek nebyl až na náš večerní koflikt s panem Hušákem v Českém domě ničím zajímavý (rozepíšu se o tom raději až mě přejde vztek). Strávil jsem totiž celé dopoledne v posteli, ač bylo poprvé krásně modré nebe, a snažil se setřást klimatizační chorobu, která se pokouší o spoustu kolegů, ale i sportovců. Problémem údajně není ani tolik samotný rozdíl teplot, ale spíš to, co v klimatizaci žije a je vyfukováno ven. Uvnitř se totiž sráží vlhkost a to je ráj pro růst hub, plísní a bakterií. Zdá se, že v boji snad zatím vedu.

Ti z vás kdo v Číně zatím nebyli, můžou z mých fotografií mít pocit, že je tahle země plná mrakodrapů, květin a dobře oblečených lidí. Je to úplně jinak. Osmdesát procent populace tu žije zhruba za jeden dolar denně. A možná mimo jiné kvůli těm květinám a mrakodrapům. Proto přikládám pár mých fotografií z loňska. Udělejte si obrázek sami.















Tohle je Čína jak jí vidím já. Měl jsem od několika z vás ohlas, že z mého blogu máte často pocit, že se mi tu nelíbí. Opak je pravdou. Je to země, kam se vždycky rád vrátím a která mě asi nikdy nepřestane fascinovat. A to v dobrém i ve zlém.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zdravime z Sumavy a predem se omlouvam, ze pisu bez hacku a carek, na moji klavesnici to jinak neumim. U nas uz druhy den leje jako z konve a teploty nepresahnou 10 °C. To neni ale jediny duvod proc sedim u pocitace, tvoje zazitky cteme prvidelne i za krasneho pocasi a jsme za ne vdecni i za ty nevsedni foto-zabery. Jen obdivujem, jak to casove zvladas a ptam se kolik toho tak denne naspis!? Snad z toho vyjdes bez zdravotnich problemu!! Jak to bylo s tim panem Husakem?? Kdo je to? L.

Anonymní řekl(a)...

Hušák je Sazka, tuším...

Anonymní řekl(a)...

Dneska jsme se tedy poprvé nedočkali...
Doufám, že je to z důvodu, že sis konečně dal ten slibovaný "voraz"
Na jedné straně je to dobře, že si odpočineš, na druhé mám obavy z nemoci, která, jak vím nejenom z tvého blogu, tam "řádí" a m.j. připravila naši nadějnou kanoistku o jednu z medailí. Doufám, že se nedáš a ten odpočinek tě posílí.
Máš před sebou ještě týden,přeju ti, ať ho užiješ ve zdraví!!
Těším se na další líčení postřehů a dojmů, které v olympijském městě prožil zase zdravý Kuba!!!
máma

Anonymní řekl(a)...

moc zajimave a jsem rad, ze pises o vsem realisticky !!
Drzime Ti palce aby jsi se v poradku vratil domu..
V.

Anonymní řekl(a)...

Jsme radi, ze se o skutecnem deni
dozvedi nejen lide na Sumave ale i v evropske metropoli, z ktere se moji dceri moc nechece do teto asijske zeme jet na hokej i kdyz by cinu radeji poznala z jine perspektivy
mej se fajn a prejeme prijemny pobyt
V.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím kameramana, osvětlovače, zvukaře ale hlavně spisovatele a fotografa. Jen piš dál barde...ať ti to dál tak skvěle škrábe a fotí a my se dozvíme taky něco z lidového realismu. Hlavně přežij ve zdraví klimošku, nezcvrkni se po monstr cvrčkovi a beraní penis nechť ti dodá síly. Neztrať se v těch Maových kruzích a najdi všechna tajemná zákoutí, která před tebou zatím úspěšně skrývali...
Petr K.

Anonymní řekl(a)...

Autor je evidentně velmi nadaný a schopný publicista...:-)

Ahoj Kubí, hltám to každý den, je to opravdu moc zajímavé a dobře se to čte. Jen tak dál,budeme se těšit. Pozdrav i od moji mámy.
Deni